• Túrázás és programlehetőségek
Magyar Angol Olasz Német Svéd Francia Orosz Lengyel Dán Finn Spanyol Román Cseh

Túrázás és programlehetőségek

Kirándulások, túrák

Turistautak sokasága szövi át a környező erdőket. A szállodát érintve haladnak a kéktúra útvonalon érkezők és innen indulnak a Kőris-hegy meghódítói is.

Ez a Bakony legmagasabb pontja, ami egy 9 km-es gyalogtúrával elérhető a szállodától. Nem mindennapi élmény a maga 709 méteres magasságába megépített Vajda Péter kilátóról körbenézni és rátalálni a Pannonhalmi vagy a Zirci Apátság évszázados épületeire, közben a madarak magasságából élvezni a Bakony rengetegét és felismerni miért is bújtak meg régen a betyárok ezen a vidéken.

A kerékpározásról sem kell lemondania annak aki a Bakony Hotelben száll meg. Akár több napos csillagtúrákat lehet szervezni a több száz kilométer hosszúságú, jó minőségű murvás és aszfaltos erdei utakon, könnyű és nehéz bringa utak között válogatva.

Havas időszakban a szálloda melletti domb ideális szánkópályát rejt.

Kisvonatos túra

Az Öreg-Bakony leglátványosabb helyeire lehet eljutni az izgalmas 3-4 órás vonatos barangolással. A megállóknál a szakavatott vezető történetei, meséi összekapcsolják számunkra a múltat és jelent, a legendákat és a valóságot.

Csoportok, baráti társaságok, cégek számára már 20 főtől különjáratot is indítanak.

Vezetett túrák

A Bakony Hotelben megszállva nehéz ellenállni a Bakony elemi vonzásának, Bakonybél természeti csalogatásának. Bármerre néz is a vendég, minden a táj, az erdő felfedezését sugallja. Vezetett túráink nem csak ezt az érzést váltják valóságos élménnyé, hanem még a közösségi összetartozás, ismerkedés, barátkozás egy túra ideéig tartó pillanatait is ajándékba adják. Megismételhetetlen érzés a közösen „meghódított” Papod-hegyi kilátóról megpillantani a Balatont vagy az Alpok nyúlványait és felülről nézni Veszprém bakonyi kötődését közben.

 


Széchenyi 2020