Látnivalók

Szent Mauríciusz Monostor

Bakonybélben 1018 óta élnek szerzetesek. Szent István királyunk a bencés szerzetes, Szent Günter ajánlására alapította meg a monostort a Bakony festői szépségű lankái között.

Pannon Csillagda

A Pannon Csillagda Magyarország csillagászati élményparkja. 400 m2-en kerekedik ki a föld és a csillagászat kezdeti elméleteitől az antik távcsövek, térképek és egyéb eszközökön át eljutunk az űrkutatás legnagyobb expedícióihoz.

Cseszneki Vár

A Bakony egyik gyöngyszeme a Győr-Veszprém közötti főútvonal szerpentinje fölött már messziről megpillantható XIII. századi vár, ahogy romjaiban is erőt sugározva vigyázza a falu nyugalmát.

Várkertfürdő

Az egész éven át nyitva tartó termálfürdő a pihenés, kikapcsolódás élményét adja minden korosztály számára.

Sobri Jóska Kalandpark

Az aktívabb kikapcsolódásra vágyók, a kalandkeresők és az igazán bátrak mellett, a tó mellett csak napozni, pihenni vágyóknak is érdemes ellátogatni

Via Ferrata

2013 augusztusában adták át Magyarország első via ferratáját. Kaland, adrenalin és élmény felsőfokon.

Borostyán-kút

A Borostyán-kút már csupán az elhelyezkedése és a környezete miatt is különleges szépségű, kedvelt kirándulási célpont.

Bakony Szafari

A Magas Bakony vadregényes tájain kirándulni élmény és kihívás egyben. A terep igazán változatos, a látnivalók sokfélék és a terület maga sem kicsi.

Ciszterci Apátság és látogatóközpont

A középkori zirci ciszterci apátságot III. Béla király alapította 1182-ben.

Ciszterci Műemlékkönyvtár

Zirc

A Műemlékkönyvtár az apátság épületének második emeletén található. Az első könyveket a 18. században az új alapítást végző szerzetesek hozták magukkal.

Zirci Arborétum

Hazánk legmagasabban fekvő élőfa-gyűjteménye a Zirc központjában, a Ciszterci Apátság műemléki környezetében található, országos jelentőségű, természetvédelmi oltalom alatt álló arborétum.

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma

A ciszterci apátság épületében működő állat- és növénytani kiállítás a Bakony élővilágát mutatja be, de itt tekinthető meg Tonna és Mázsa a Csajág határában felfedezett mamut csontváz is.

Eplényi Síaréna Bringaaréna és Libegő

A téli sportok szerelmesei a Síaréna 7984 méter hosszú pályarendszerén 16 különböző útvonalon tehetik próbára tudásukat, vagy tanulhatják meg a fortélyait.

Megéri nálunk foglalni!
  • Garantáltan legjobb árak
  • Felnőtteknek 1 pohár pezsgő
  • Gyerekeknek házi limonádé
  • Nincs foglalási díj, rejtett költség